air-in®
FI EN ES POR
Air-In® raitisilmaventtiilit ja äänenvaimentimet lisäävät asumismukavuutta ja säästävät energiaa.
Air-In® raitisilmaventtiileillä ja äänenvaimentimilla on maan parhaat ääneneristävyysarvot ja suurimmat vedottomat ilmamäärät.

OLEMASSAOLEVAN KARMIVENTTIILIN PÄIVITYS TULOILMAIKKUNAKSI 

Air-In® Kameleontin avulla vanhat karmiventtiilit voidaan päivittää lämpöä talteenottaviksi tuloilmaikkunoiksi seuraavasti:

Tapa 1.
Vanha venttiili poistetaan karmissa olevasta reiästä, välitilan kautta jyrsitään T-jyrsintä ja ulkopuitteeseen asennetaan suodatinpalkki. Vanhaan karmissa olevaan reikään laitetaan uusi
muovinen säätölevy sekä Kameleontti-venttiili ruuvataan paikoilleen (ks. asennusohjekuvat alla).

Air-In Kameleontti - ilma lämpenee ikkunan välissä

Tapa 2.
Sisäpuoliseen puitteeseen tehdään Kameleontti-venttiiliä varten reikä (600 x 10mm tai 400 x 10mm) ja reiän päälle ruuvataan Kameleontti-venttiili. Vastaavasti välitilaan asennetaan suodatinpalkki.

Tapa 3.
Kuten edellinen, mutta suodatinpalkin sijaan ulkopuitteeseen tehdään alas reikä (600 x 10mm tai 400 x 10mm) ja reiän päälle ruuvataan ulkosäleikkö, joka on varustettu suodattimella. 

 

Katso mittauspöytäkirja (pdf)

Asennusohjeet 

asennus 1
asennus 2
1. Vanha venttiili poistetaan karmissa olevasta reiästä. Reiän paikka mitataan sekä varmistetaan venttiilityyppi (Air-In® Kameleontti 400 tai Air-In® Kameleontti 600) ja karmisyvyys.
2. Yläkarmiin ulko-sisäikkunanvälitilaan jyrsitään T-jyrsintä (katso kuvat alla) siten, että syntyy reikä olemassa olevaan vanhaan vaaka jyrsintään (reikä 400 x 12 mm tai 600 x 12 mm). Näin käytössä on kaksi reikää: vaakareikä ulos sekä reikä ikkunan välitilaan (T-reikä).
asennus 3
asennus 4
3. Ulkopuitteeseen kiinnitetään kaksi metallista klipsiä (kiinnitysväli 800 tai 600 mm). Ulkopuitteen tiiviste poistetaan vain suodatinpalkin pituiselta osalta (800 tai 600 mm = suodattimen pituus). Varmistetaan, että puitteen ja karmin väliin jää 3...4mm rako.
4. Suodatinpalkki kiinnittyy puitteessa oleviin metalliklipseihin voimakkailla magneeteilla. Varmistetaan, että suodatinpalkin yläpuolinen tiiviste puristuu tiiviisti yläkarmiin.
asennus 5
asennus 6
5. Säätömuovilevy työnnetään karmissa olevaan reikään. Levy toimii kesä-/talvisäätimenä sekä ilman ohjaimena ja äänenvaimentimena.
6. Kameleontti-venttiili ruuvataan karmiin siten, että säätölevyn kahva tulee Kameleontissa olevan reiän läpi. Venttiili voidaan ensiruuvauksen jälkeen irrottaa säätöjalasta ilman työkaluja vetämällä venttiiliä huonetilan suuntaan.

T-jyrsinnän tekeminen

T-jyrsinnän teko
T-jyrsinnän teko

Asennusvideo