air-in®
FI EN ES POR
Air-In® raitisilmaventtiilit ja äänenvaimentimet lisäävät asumismukavuutta ja säästävät energiaa.
Air-In® raitisilmaventtiileillä ja äänenvaimentimilla on maan parhaat ääneneristävyysarvot ja suurimmat vedottomat ilmamäärät.

Suodatinpalkin toiminta

PRS ja PRSX -suodatinpalkit mahdollistavat varman ja helpon tavan ottaa raitisilma Air Termico ja Air-In® Kameleontti -venttiiliin. Suodatinpalkki ohjaa ilmavirrat termiseen kiertoon ja lämpenemään ikkunan välissä. Suodatinpalkki ottaa tuloilman ikkunan rakenteessa olevasta raosta ulkopuitteen yläpuolelta, kun ikkunan tiivistenauha poistetaan suodatinpalkin kohdalta. Tuloilma suodattuu tehokkaan HAF sähköstattisen kennosuodattimen ansiosta. PRS tai PRSX -Suodatinpalkin voi yhdistää joko Air Termico tai Air-In® Kameleontti tuloilmaikkunaventtiilien kanssa.

Edellytykset PRS/PRSX -Suodatinpalkin käytölle

Edellytyksenä suodatinpalkin käytölle on, että tiivistenauhan poiston jälkeen ikkunan yläpuitteen päälle jää 3-5 mm rako tuloilmalle. Raon kohdalle yläkarmiin asennetaan joko PRS tai PRSX -suodatinpalkki helpolla magneettikiinnityksellä. Muilta osin ulkopuite tiivistetään.  

Suodatinpalkin valinta

Suodatinpalkin valintaan vaikuttavat ikkunan rakenne, ikkunan leveys ja ikkunan sisä- ja ulkopuitteen välinen etäisyys. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti leveitä PRS 800 ja PRSX 800 suodatinpalkkeja. Lyhyempiä suodatinpalkkeja käytetään kapeissa ikkunoissa. Nykyisin yleisissä MSE-ikkunoissa voidaan käyttää paksumpaa PRSX-suodatinpalkkia ja vanhemmissa puuikkunoissa ohuempaa PRS-suodatinpalkkia.
Kysy lisää asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@dir-air.fi. (Vinkki: Lähetä kuva ikkunastasi, niin osaamme auttaa sinua paremmin)

Ominaisuudet

  • Raitisilmanotto ilman ulkopuitteen jyrsintää ja asennus ilman työkaluja: Suodatinpalkki on erittäin helppo ja nopea asentaa, koska ulkoikkunan puitteeseen ei tarvitse jyrsiä reikää tuloilmaa varten, vaan suodatinpalkki kiinnitetään voimakkaalla magneetilla. Tuloilmaa varten riittää yleensä, että poistetaan vain ulkoikkunan puitteessa oleva tiivistenauha suodatinpalkin matkalta. Puista ulkopuitetta voidaan höylätä sähköhöylällä riittävän puiteraon varmistamiseksi.
  • Tehokkaampaa lämmöntalteenottoa: Suodatinpalkin ilmanohjain suuntaa kylmän raskaan ilmamassan koko ikkunan leveydeltä ikkunan pintaa pitkin alas aiheuttaen termisen kierron, jolloin lämmön talteenotto toimii täydellisesti koko ikkunan alalla. Termisen kierron ansiosta ilma lämpenee jopa 20°C astetta ennen huoneistoon sisälle tuloa.
  • Tehokas ilmansuodatus: Suodatinpalkki mahdollistaa erinomaisen suodatuksen. Esimerkiksi PRSX 800mm suodatinpalkin suodatusala on runsaat 320cm². Suodatinpalkin painehäviö on pieni. 

Suodatinpalkki lämmöntalteenottajana

Juuri suodatinpalkki ohjaa ilmavirrat termiseen kiertoon. Se toimii täysin automaattisesti vuodenaikojen ja ulkolämpötilojen mukaan, joten energiahukkaa ei pääse syntymään.

Ekologista lämmöntalteenottoa:
Termisen kierron ansiosta ikkunan läpi karkaava lämpö saadaan lähes täydellisesti takaisin!

Kylmä tuloilma:
Kylmä ilma virtaa yläpuitteen yli suodatinpalkkiin, joka sekä suodattaa tuloilman tehokkaasti, että ohjaa ilman alas kylmää ulkoikkunan pintaa pitkin synnyttäen ikkunan välitilaan termisen kierron.

Lämmin korvausilma:
Termisen kierron ansiosta ilma nousee takaisin ylös sisäikkunan lämpimällä pinnalla. Ikkunan välitilassa ollessaan ilma lämpenee sekä auringon tuottaman lämmön että huoneistosta poistuvan hukkalämmön talteenotolla huomattavasti.

Lämpötilat:
Alla oleva taulukko havainnollistaa ilmavirtojen lämpenemisen. Suurin lämpeneminen tapahtuu pakkaskelillä ja noin +15+18 asteessa ilma alkaa virrata lämpenemättä.

 

Ulkolämpötilao Sisäänpuhallus oC
-20 -1,5
-10 +4
-5 +7,1
0 +10
+5 +14
+15+18 +15+18

Terminen kierto ja suodatinpalkki - Kuva tuloilmaikkunan ilman kierrosta