air-in®
FI EN ES POR

Karmi- tai tilkerakoventtiilien vaihto tuloilmaikkunaventtiileihin kannattaa

Useassa kiinteistössä on asennettu korvausilman saantia varten ikkunoihin karmi- tai tilkerakoventtiilit. Venttiileistä tulee raitista korvausilmaa, joka on lämpötilaltaan lähes samaa luokkaa kuin ulkolämpötila. Näin ollen venttiileitä pidetään talvella kiinni mukavuussyistä. Sen seurauksena korvausilman saanti estyy, huoneiston alipainetaso nousee ja sisäilman laatu huononee, kun korvausilma tulee rakenteista, viemäristä tai rappukäytävästä.

Venttiilien päivitys on yksinkertaista ja järkevää

Vanha ikkuna, jossa on karmiventtiili tai tilkerakoventtiili, voidaan päivittää Air Termico tuloilmaikkunaksi helposti ja siististi. Vanha venttiili tulpataan siististi ja peitetään metallilistan avulla huomaamattomaksi. Uusi Air Termico tuloilmaikkunaventtiili asennetaan vanhan venttiilin tilalle. Lopputulos on huomaamaton ja siisti. Edut taas ovat huomattavat.

Parempaa asumisen laatua ja säästöä kustannuksiin

Tuloilmaikkunaventtiilin avulla ilma lämpenee ikkunan välitilassa ja sisään puhaltuva tuloilma on jopa 20 astetta ulkoilmaa lämpimämpää. Tuloilman lämpenemisen takia vedon tunne vähenee ratkaisevasti. Venttiilejä voi siten pitää hyvin auki talvipakkasillakin. Huoneilman laatu paranee riittävän korvausilman saannin ja tehokkaan suodatuksen vuoksi. Lisäksi lämmityskustannukset laskevat huomattavasti vanhoihin karmiventtiileihin verrattuna.

Vaikutukset taloyhtiöön: arvo nousee ja kustannukset laskevat

Tuloilmaikkunaventtiilien asentamisella on suuret vaikutukset taloyhtiöön. Pienentyneiden lämmityskustannusten vaikutuksesta vastiketta voi laskea tai kuten kajaanilainen taloyhtiö teki, käyttää säästön taloyhtiön muihin hankkeisiin. Taloyhtiö kertoi asuntojensa arvon nousseen viimeisen neljän vuoden aikana jopa yli kaksinkertaiseksi alueen yleiseen hintatasoon nähden myyntiaikojen lyhentyessä pariin kuukauteen. Oikeissa kohdissa säästäminen kannattaa, taloyhtiöstä vinkataan. Lue lisää.

Air Termico tuloilmaikkunaventtiili on helppo ja siisti asentaa jo olemassa olevan ikkunaventtiilin tilalle. Venttiili sopii sekä painovoimaiseen että koneelliseen poistoon. 

5 syytä valita Air Termico tuloilmaikkunaventtiilit

  1. Asumismukavuus nousee, kun vedontunne vähenee. Tuloilma lämpenee ikkunan välissä ja puhaltuu kohti kattoa.
  2. Tehokkaampi tuloilman suodatus ja terveellisempi sisäilma. Suuri suodatinpinta-ala ja HAF-kennosuodattimet.
  3. Energiansäästö! Tuloilman lämmetessä ikkunan välissä lämmityskustannukset pienenevät. Katso esimerkki.
  4. Pidentää ikkunan elinikää. Ikkunan välitila pysyy kuivana ja puhtaampana.
  5. Helppo ja turvallinen käyttö. Venttiili säätyy automaattisesti ulkolämpötilan mukaan.

 Perinteisiin karmiventtiileihin verrattuna Air Termico tuloilmaikkunaventtiileillä on nopea takaisinmaksuaika, vain 1-2 vuotta. Investointi on siten kannattava tehdä. 

Ota yhteyttä