air-in®
FI EN ES POR
Air-In® raitisilmaventtiilit lisäävät asumismukavuutta ja säästävät energiaa.
Air-In® raitisilmaventtiileillä on maan parhaat ääneneristävyysarvot ja suurimmat vedottomat ilmamäärät.

Suodattimet korvausilmaventtiileihin

Suodattimen avulla tuloilma puhdistetaan saastehiukkasista. Siksi on tärkeää, että ilma kulkee suunnitellusti suodattimen läpi eikä esimerkiksi vierestä.

Parhaimmatkin suodattimet ovat kuitenkin hyödyttömiä, ellei niitä huolla ja vaihda riittävän usein. Vaihtamalla raitisilmaventtiilin suodattimet säännöllisesti turvataan terveellisempi sisäilma ja hillitään mahdollisia allergiaoireita. Hyvin likainen suodatin myös estää ilman vapaan kulun sekä heikentää ilman lämpenemistä tuloilmaikkunassa .

Suositeltu raitisilmaventtiilien suodattimien vaihtoväli on vähintään kerran vuodessa.

Suodatinvaihtoehdot

HAF kennoallergiasuodatin

Air Termico ja Air-In® -venttiileissä suositellaan käytettäväksi HAF (High Air Flow) -kennoallergiasuodatinta, joka kerää tehokkaasti muun muassa katu- ja siitepölyn. Suodattimen teho perustuu sen uniikkiin mikrostruktuuriin sekä elektrostaattiseen varaukseen, joka vetää hiukkasia puoleensa. Katso kuvat alla.

HAF suodattimen kennorakenne suurennettuna

Korkea suodatusteho

Suodatusteho on erittäin korkea, jopa 95-99% siitepölyn osalta, kun alipaine on tavoitellun 10-20 Pascalin luokkaa. Pienillä paine-eroilla suodatusteho on vieläkin suurempi. Alla olevassa kuvassa näkyyHAF-suodattimen testitulokset siitepölyn osalta. Punaisella ympyröity yleensä Air-In ja Air Termico korvausilmaventtiileissä käytettävien suodattimien paksuusluokka.

HAF-suodattimien suodatusteho siitepölyn osalta

Suodattimessa on avoin kennorakenne, joka takaa pienen virtausvastuksen. Näin ollen suodatin ei vaikuta juurikaan venttiilin virtausominaisuuksiin. Kennosuodattimessa on itsekantava rakenne ja sen vaihto onnistuu helposti jokaiselta.

Suodattimen vaihto-ohje

Elektrostaattinen kennosuodatin tulisi vaihtaa ainakin kerran vuodessa. Tarvittaessa suodattimen voi myös imuroida, mutta suodatusteho ei palaa enää alkuperäiseksi. Asianmukainen huolto ja säännöllinen suodatinten vaihto ovat tärkeää, sillä suodatinta kuormitettaessa sen erotuskyky heikkenee huomattavasti. 

Suodattimen vaihto Air Termico PRS

Suodattimen vaihto Air Termico PRSX

 Air Termico PRSX suodatinpalkki tuloilmaikkunaanAir Termico PRSX -suodatinpalkki

 

G2 SV vakiosuodatin

Air-In® -seinäventtiileissä on vakiona EU2-tason karkeasuodatin, joka suodattaa vain suurimmat hiukkaset. Suodatusteholtaan G2-suodatin on heikompi kuin elektrostaattinen HAF kennosuodatin ja vaihtoväli tiheämpi. Seinäventtiiliin on mahdollista valita tehokkaampi HAF kennoallergiasuodatin.

Air-In® seinäventtiilin G2 vakiosuodatinG2 karkeasuodatin Air-In® seinäventtiiliin

 

Katso suodatinvaihtoehdot  tai kysy lisää: asiakaspalvelu@dir-air.fi / 010 4215 700