air-in®
FI EN ES POR
Säästä lämmityskustannuksissa ja nosta asumisen laatua Air Termico tuloilmaikkunoilla

Taloyhtiö, joka säästämällä paransi asumisen laatua

Kajaanilainen taloyhtiö Asunto Oy Otanmäen Lyhty on järkevillä strategisilla päätöksillä ja oikeissa kohdissa säästämisellä nostanut taloyhtiönsä arvoa ja asumisen laatua. Taloyhtiö teki vuonna 2011 ikkunaremontin, jonka yhteydessä ikkunat vaihdettiin ja uusiin ikkunoihin asennettiin Air-In Kameleontti tuloilmaikkunaventtiilit. Samalla vanhojen poistoilmaventtiilien tilalle asennettiin Dir-Air Oy:n suunnittelemat uudet poistoilmaventtiilit.

Asukkaat ilmoittivat taloyhtiökyselyn tuloksena vedon tunteen vähentyneen merkittävästi sekä antoivat täydet pisteet ikkunoille ja ilmanvaihdolle.

Säästöt muihin hankintoihin ilman uusia lainoja

Lämmityskustannuksissa saadut säästöt on käytetty taloyhtiön muihin remontteihin; muun muassa pihaan, valaistukseen ja lukituksen uusimiseen. Vastikkeet ovat pidetty samana, joten uusia lainoja ei ole tarvinnut ottaa. Taloyhtiöstä kerrotaan vuotuisten lämmityskustannuksissa saatujen säästöjen olevan noin 17 000€ vuodessa. Syntyneet säästöt lämmityskustannuksissa ovat kattaneet jo tähän mennessä ikkunaremontin kustannukset.

Kaukolämmön kulutus vuosina 2008-2016

Alueensa paras: korkeimmat myyntihinnat ja nopeimmat myyntiajat

Vaikutukset eivät ulotu pelkästään säästöihin lämmityskustannuksissa vaan taloyhtiön arvo on korkeampi verrattuna alueen keskiarvoon. Esimerkiksi huoneistojen neliöhinnat ovat jopa yli kaksinkertaiset alueen hintatasoon nähden. Jos neliöhinta alueella on keskimäärin 90€/m2, niin Otanmäen Lyhdyn asunnot ovat myyty 210-330 €/m2 hintaan ainakin viimeiset neljä vuotta. Hyvä maine näkyy myös myyntiajoissa. Taloyhtiön asunnot myydään 1-2 kuukaudessa, kun muuten puoli vuotta on hyvin yleinen myyntiaika.

Saadulla energiansäästöllä taloyhtiö kantaa kortensa kekoon myös ympäristön puolesta.

 

Taloyhtiön perustiedot:

  • Kajaanin Otanmäessä sijaitseva 7-kerroksinen tiilirakenteinen asuinkiinteistö
  • 35 huoneistoa
  • Valmistunut vuonna 1953
  • Painovoimainen ilmanvaihto ja lämmitysmuoto on kaukolämpö

Taloyhtiön energiansäästöraportti (PDF)