air-in®
FI EN ES POR
Air-In® raitisilmaventtiilit lisäävät asumismukavuutta ja säästävät energiaa.
Air-In® raitisilmaventtiileillä on maan parhaat ääneneristävyysarvot ja suurimmat vedottomat ilmamäärät.

MIKÄ TEKEE AIR-IN® SEKÄ AIR TERMICO -VENTTIILEISTÄ AINUTLAATUISIA?

Suomessa on määräykset poistoilmanvaihdolle (D2 rakentamismääräyskokelma rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto 2010) ja vastaavat ilmamäärät on saatava raitisilmaventtiileistä. Ilma ei saa tulla vuotona rakenteen läpi. Sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysohje määrittelee ilmanvaihdon tarpeen. Käytännössä poistoilmamäärät asettuvat minimissään tasolle 30-36 l/s, josta seuraa, että yksittäisestä raitisilmaventtiilistä venttiilin läpi on minimissään saatava 6-8 l/s. Yhteen ikkunaan ei saa sijoitettua yli kahta venttiiliä. Suunnittelijan on voitava luottaa valmistajan ilmoittamaan ilmamäärään. Muutoin ilman kierron toiminta, asuntojen kunto ja ihmisten terveys vaarantuvat.

Ilmamäärien tarkistusmahdollisuus

  • Air-In® Kameleontti ja Air Termico -venttiileiden ilmamäärät voidaan tarkastaa koska tahansa mittaamalla huoneiston alipaine. Venttiileillä on k-kertoimet ilmamäärän tarkastamista varten.

Sopii myös painovoimaiseen ilmanvaihtoon

  • Air-In® Kameleontti sekä Air Termico -venttiileissä takaisku aukeaa jo alle yhden pascalin paineella. Tämä on ominaisuus, joka osoittaa venttiilin laadun ja käyttökelpoisuuden myös painovoimaisessa ilmanvaihdossa.

Portaaton ilmavirtojen säätö

  • Air-In® ja Air Termico venttiilien ilmavirtaa voidaan tarpeen vaatiessa säätää ja suunnata vasemmalle tai oikealle, täysin portaattomasti.

Nopea ja helppo suodattimen vaihto

  • Suodattimien vaihto sekä venttiilin osien irrottaminen on vaivatonta, eikä siihen tarvita erillisiä työkaluja.

Nerokas suodatinrakenne

  • Air-In®  ja Air Termico venttiileissä ja suodatinkoteloissa/-palkeissa suodatin on koko alaltaan hyötykäytössä. Tämän ansiosta suodattimet toimivat suunnitellusti eikä nopeus pääse kasvamaan liian suureksi suodattimen sisällä, jolloin suodatin menettäisi merkityksensä eikä suodata.

Automaattisäädin (lisäosa Air-In Kameleontti)

  • Air-In® Kameleontti-venttiileihin on saatavilla erillinen säädin (REGULATOR®), joka säätää ilmamäärää automaattisesti lämpötilan mukaan. Pakkaspäivinä säädin rajoittaa venttiilin läpi tulevaa ilmaa. (Tuotteesta on jätetty patenttihakemus)

Kattava määrä tutkimustietoa

  • Air-In® tuloilmaikkunaventtiileistä on ainutlaatuista tutkimustietoa vuosien ajalta. Air-In® laboratoriossa on mitattu ja rekisteröity ilman lämpenemistä ikkunan välitilassa jo usean vuoden ajan. Näin on saatu varmuus venttiilien toiminnasta käytännössä. Lisäksi Dir-Air Oy on teettänyt tutkimuksen VTT:llä koskien tuloilmaikkunan käytännön toimivuutta (RTE3901/05 VTT). Air-In® tuloilmaikkunaventtiili lienee ainoa, josta on dokumentoitu näin kattava määrä tutkimustietoa.

Monipuoliset käyttömahdollisuudet

  • Air-In® Kameleontti ja Air Termico -korvausilmaventtiilit sopivat sekä uuteen että vanhaan ikkunaympäristöön. Lähes kaikkiin kohteisiin löytyy helppo ratkaisu. Erilaiset asennusvaihtoehdot ovat tuloilmaikkuna-, karmiventtiili-, tilkerakoventtiili-, puite- tai karmiasennus. Kaiken lisäksi venttiilit soveltuvat oviympäristöön.

 

Uudet pienemmät painehäviöt ja kasvaneet ilmamäärät!
Air-In® ja Air Termico venttiilit ovat suomalaisia avainlipputuotteita!

 

Kotimaiset Air-In ja Air Termico korvausilmaventtiilit