air-in®
FI EN ES POR
Air-In® raitisilmaventtiilit ja äänenvaimentimet lisäävät asumismukavuutta ja säästävät energiaa.
Air-In® raitisilmaventtiileillä ja äänenvaimentimilla on maan parhaat ääneneristävyysarvot ja suurimmat vedottomat ilmamäärät.

OLEMASSAOLEVAN KARMIVENTTIILIN PÄIVITYS TULOILMAIKKUNAKSI 

Air-In® Kameleontin avulla vanha karmiventtiili voidaan päivittää lämpöä talteenottavaksi tuloilmaikkunaksi seuraavasti:

Tapa 1.
Vanha venttiili poistetaan karmissa olevasta reiästä, välitilan kautta jyrsitään T-jyrsintä ja ulkopuitteeseen asennetaan suodatinpalkki. Vanhaan karmissa olevaan reikään laitetaan uusi
muovinen säätölevy sekä Kameleontti-venttiili ruuvataan paikoilleen (ks. asennusohjekuvat alla).

Air-In Kameleontti - ilma lämpenee ikkunan välissä

Tapa 2.
Vanha karmiventtiili poistetaan, tulpataan ja peitetään siististi. Sisäpuoliseen puitteeseen tehdään Kameleontti-venttiiliä varten reikä (600 x 10mm tai 400 x 10mm) ja reiän päälle ruuvataan Kameleontti-saneerausventtiili. Vastaavasti välitilaan asennetaan suodatinpalkki.

Tapa 3.
Kuten edellinen, mutta suodatinpalkin sijaan ulkopuitteeseen tehdään alas reikä (600 x 10mm tai 400 x 10mm) ja reiän päälle ruuvataan ulkosäleikkö, joka on varustettu suodattimella. 

 

Katso mittauspöytäkirja (pdf)

Asennusohjeet 

Vanha venttiili poistetaan (1)
T-jyrsintä tuloilmaikkunaventtiiliä varten (2)
1. Vanha venttiili poistetaan karmissa olevasta reiästä. Reiän paikka mitataan sekä varmistetaan venttiilityyppi (Air-In® Kameleontti 400 tai Air-In® Kameleontti 600) ja karmisyvyys.
2. Yläkarmiin ulko-sisäikkunanvälitilaan jyrsitään T-jyrsintä (katso kuvat alla) siten, että syntyy reikä olemassa olevaan vanhaan vaaka jyrsintään (reikä 400 x 12 mm tai 600 x 12 mm). Näin käytössä on kaksi reikää: vaakareikä ulos sekä reikä ikkunan välitilaan (T-reikä).
Kameleontti tuloilmaikkunaventtiilin asennus (3)
Suodatinpalkin asennus (4)
3. Ulkopuitteeseen kiinnitetään kaksi metallista klipsiä (kiinnitysväli 800 tai 600 mm). Ulkopuitteen tiiviste poistetaan vain suodatinpalkin pituiselta osalta (800 tai 600 mm = suodattimen pituus). Varmistetaan, että puitteen ja karmin väliin jää 3...4mm rako.
4. Suodatinpalkki kiinnittyy puitteessa oleviin metalliklipseihin voimakkailla magneeteilla. Varmistetaan, että suodatinpalkin yläpuolinen tiiviste puristuu tiiviisti yläkarmiin.
Säätölevyn asennus (5)
Kameleontti venttiilin asennus karmiin (6)
5. Säätömuovilevy työnnetään karmissa olevaan reikään. Levy toimii kesä-/talvisäätimenä sekä ilman ohjaimena ja äänenvaimentimena.
6. Kameleontti-venttiili ruuvataan karmiin siten, että säätölevyn kahva tulee Kameleontissa olevan reiän läpi. Venttiili voidaan ensiruuvauksen jälkeen irrottaa säätöjalasta ilman työkaluja vetämällä venttiiliä huonetilan suuntaan.

T-jyrsinnän tekeminen

T-jyrsinnän teko tuloilmaikkunaa varten
T-jyrsinnän teko tuloilmaikkunaa varten

 

Jigi (sapluuna) Air-In Kameleontti venttiiliä vartenJigi/sapluuna

 

Asennusvideo